Gå till eugreenalliance
Sök

Digitalt Forskarna på slottet seminarium; Att fatta beslut i osäkra tider

Vi människor ställs ofta inför stora utmaningar när det gäller beslutsfattande. Inte minst nu under pågående pandemi behöver tuffa beslut fattas samtidigt som osäkerheten är stor och svår att hantera och många faktorer påverkar processen.

Under ett digitalt lunchmöte samtalar vi om hur beslutsproblem kan struktureras och hur osäkerhet kan hanteras med hjälp av verktyg för beslutsfattande. Verktygen gör inte beslutsfattandet snabbare och enklare men målet är att göra det mer hållbart i den bemärkelsen att det blir mer underbyggt, rationellt och transparent.

Magnus Hjelmblom, Ulla Ahonen-Jonnarth och Fredrik Bökman, som forskar och undervisar i ämnet besluts-, risk- och policyanalys vid Högskolan i Gävle, deltar i seminariet. De delar med sig av kunskaper om verktyg och modeller för beslutsfattande under osäkerhet.

Under timmen kommer också representanter från några verksamheter i Gävleborg att lyfta exempel på aktuella beslut och risker de just nu står inför och de utmaningar som det medför.

Datum: onsdag 16 december
Tid: klockan 11:30-12:30
Plats: seminariet sänds via länk

Anmälan gör du här senast den 10 december.

Högskolan i Gävle, Länsstyrelsen Gävleborg, Region Gävleborg och Mellan-svenska Handelskammaren samarbetar för att näringsliv, samhälle och forskning ska komma samman för att möta framtidens utmaningar. Forskarna på slottet är en arena som ger ökade möjligheter till kontakt, dialog och samverkan mellan arbetsliv och forskning.

Läs mer om Forskarna på slottet.

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Johanna Esplund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-12-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)