Gå till eugreenalliance
Sök

Industridesignprogrammet på den digitala Möbelmässan i Stockholm

Studenter vid Industridesignprogrammet ställer ut på den digitala Möbelmässan i Stockholm där de visar upp sex innovativa möbler för framtidens kontor.

Studenter vid Industridesignprogrammet brukar varje år ställa ut på Möbelmässan i Stockholm (Stockholm Light and Furniture Fair). Möbelmässan har en avdelning som heter Greenhouse där unga designers får visa upp sig. I år blir Möbelmässan digital och därför har studenterna skapat en digital utställning för att visa sina produkter.

Studenter som går sista året på industridesignprogrammet fick i uppgift att i grupper ta fram sex olika produkter i det miljövänliga materialet biokomposit, som är en blandning av cellulosafibrer och bioplast. Målet var att skapa produkter som stärker möbeltillverkaren Edsbyverkens sortiment, och att använda biokomposit på ett sätt där materialet gör nytta för människan och miljön. Temat var framtidens kontor och eleverna hade åtta veckor på sig.

Resultatet blev sex innovativa möbler, där flera fyller en smart funktion för jobb eller studier i hemmet.

Datum: 8 februari
Tid: 12.00
Plats: gavlestudentdesign.com

Industridesignprogrammet: Flex
Industridesignprogrammet: Heritage
Industridesignprogrammet: Home
Industridesignprogrammet: Recess
Industridesignprogrammet: Shift
Industridesignprogrammet: Turn

Vernissage

Den digitala utställningen öppnar måndag den 8 februari kl 12.00. Då svarar även studenterna på frågor om utställningen på sin Instagram

Livestreams

Varje dag kl 18.00 under perioden 8/2 till 13/2 kommer studenterna att ha livestreams där de visar uppoch berättar om en produkt per dag.

Besök utställningen

Besök den digitala utställningen på: gavlestudentdesign.com

Industridesignprogrammet på Greenhouse: https://www.greenhousedesign.se/design-school/university-of-gavle

Instagram

Det går även att följa studenternas projekt från start till utställning och se livesändningar på instagram via @gavlestudentdesign

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-02-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)