Gå till eugreenalliance
Sök

Webinarieserie: Demokratiluncher

Välkomna att följa Högskolan i Gävles nya webinarieserie Demokratiluncher som alla har olika teman som berör demokrati och likvärdighet.

Varje webinarium inleds med en forskningspresentation följt av panelsamtal mellan forskare och personer som arbetar inom det praktiska fältet. Den forskning som
presenteras har ofta anknytning till samhällsproblem och utsatthet.

Vid första tillfället lyssnar vi till forskare och praktiker som nyligen mottog BRÅs nationella utmärkelse för Europea för Crime Prevention Award (ECPA), för arbetet med Gävlemodellen som visat framgång i att motverka kränkningar, trakasserier, diskriminering och mobbning i skolan.

Datum: 9 november
Tid: 12.00-13.30
Plats: Digitalt via Zoom

Lärares professionella seende och ambitionen att motverka våld

Syftet med denna föreläsning är att rikta strålkastarljuset mot betydelsen av att nyansera lärares professionella seende eftersom det har visat sig vara en viktig pusselbit för att motverka olika former av våld och stimulera trygga miljöer för lärande. Våld i denna föreläsning förstås som ett öppet begrepp som rymmer en mängd olika våldsformer såsom diskriminering, mobbning, kvinnovåld, rån och aga. Det finns nämligen en ansenlig mängd forskning som visar att olika former av våld hänger ihop – även det som till synes kan tyckas helt olika varandra. Till att börja med vecklas två olika perspektiv på lärares seende ut för att ge er som lyssnar ett exempel på vikten av seendets betydelse i lärares arbete. Avslutningsvis lyfts några centrala aspekter av lärares seende upp i anknytning till forskning om våld.

Föreläsare: Silvia Edling, Professor i didaktik, Högskolan i Gävle

Samtalspanel:
Pelle Matton, Skolans representant för Brottsförebyggarna i Gävle
Nanny Hörnqvist, Socialtjänstens representant på Brottsförebyggarna i Gävle
Guadalupe Francia, Professor i Pedagogik, Högskolan i Gävle

Anmälan

Webinarierna är kostnadsfria och sänds via Zoom. Anmälan till respektive tillfälle görs via mejl till Sara Waller Skoog på e-post: sara.wallerskoog@hig.se
Efter anmälan får du en länk till seminariet skickad till dig.

Program Demokratiluncher

Totalt kommer fem demokratiluncher att genomföras. Du kan ladda hem hela programmet här.

Program Demokratiluncher Pdf, 378 kB.

Kontakt

Sara Waller Skoog

e-post: sara.wallerskoog@hig.se

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-05-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)