Gå till eugreenalliance
Sök

Invigning av Iyabo Theresa Ogionwos porträtt

Måndag 9 maj installeras ett porträtt av Theresa på Högskolan. Porträttet är en gåva från Iyabo Theresa Ogionwo Memorial Foundation och ska inspirera andra studenter att kämpa för mänskliga rättigheter och stå upp människor i nöd så som Theresa gjorde.

Iyabo Theresa Ogionwos

Iyabo Theresa Ogionwos var student vid Högskolan i Gävle och tog examen från Kandidatprogrammet i socialt arbete med internationell inriktning år 2016.

2016 tog Iyabo Theresa Ogionwo examen från Kandidatprogrammet i socialt arbete med internationell inriktning vid Högskolan i Gävle. Hon hade då levt i Gävle tillsammans med sin familj i fem år och under den tiden skapat många och goda kontakter i det lokala samhället.

2019 gick Theresa bort, alldeles för ung, och därefter har en stiftelse bildats i hennes namn, Iyabo Theresa Ogionwo Memorial Foundation. Stiftelsen delar idag ut stipendier till afrikanska studenter som söker sig till samma utbildning som Theresa gick.

Måndag 9 maj kommer ett porträtt av Theresa installeras på Högskolan i Gävle. Porträttet ska inspirera andra studenter att kämpa för mänskliga rättigheter och stå upp människor i nöd så som Theresa gjorde.

Ta gärna del av Theresas historia och stiftelsens arbete på www.iyabotheresa.com

Invigningen äger rum i 51:229 klockan 9.00 Varmt välkomna!

Datum: 9 maj 2022
Tid: kl 9.00
Plats: 51:229 (hus Frigg) Högskolan i Gävle

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-05-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)