Gå till eugreenalliance
Sök

Rättvis energiomställning i Gävleborg

Vi bjuder in till en eftermiddag där vi diskuterar vilka utmaningar som kommer med energiomställningen i Gävleborg ut ett rättviseperspektiv.

Energiomställningen handlar om oss alla. Vi behöver energi för mat, bostäder, industrier, transporter och sjukvård. Vi är beroende av ett starkt näringsliv för att säkra arbetstillfällen och välfärd.

I framtidens Gävleborg kommer vi alla att behöva vara oberoende av fossil energi. Vätgas och el från förnybara källor kommer att spela en allt viktigare roll för att försörja hushåll, företag och offentlig sektor med energi.

Vi kommer alla att gynnas av energiomställningen, samtidigt som den också kommer innebära förändringar som kan uppfattas som negativa. Med det nya påverkas vanor, näringslivsstruktur, investeringsbehov, landskapsbild och fördelning av både kostnader och nyttor.

Projektet ”Systemanalys av vätgaslösningar” vid Högskolan i Gävle bjuder nu in till en eftermiddag där vi diskuterar vilka utmaningar som kommer med energiomställningen i Gävleborg ur ett rättviseperspektiv, och vilken roll vi alla kan spela.

Under eftermiddagen kommer vi att få del av presentationer från medverkande gäster för allas vår kunskapshöjning, varvat med öppna dialoger med alla närvarande deltagare. Allt i syfte för att för att få med allas perspektiv och involvering.

Datum: Torsdag 16 februari
Tid: Kl. 13.00-16.30
Plats: Krusenstjernasalen på Högskolan i Gävle

Medverkande

Karl Hillman, forskare och lärare i miljövetenskap, Högskolan i Gävle
Jennie Breslin, projektledare inom lokal delaktighet, Hela Sverige ska leva
Elisabeth Ekener, forskare inom social hållbarhet, KTH

Anmälan

Seminariet riktar sig till näringsliv, offentlig sektor, politiker och övriga organisationer som har eller planerar för verksamhet i Gävleborgs län.

Seminariet är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan senast den 10 februari. Anmäl dig i formuläret nedan.

Arrangemanget är ett samarbete mellan GreenGoat Hållbarhetsbyrå och Högskolan i Gävle och är en del av projektet Systemanalys av vätgaslösningar.

Med stöd från: Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF), Region Gävleborg, Gävle Energi, Svea Vind Offshore och Högskolan i Gävle

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-02-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)