Gå till eugreenalliance
Sök

Workshop om verksamhetsförlagd utbildning i sjuksköterskeprogrammet

Hur kan vi få en VFU som stärker attraktiviteten för arbets-givare inom kommunal hälso- och sjukvård? Hur få en kvalitativ och resurseffektiv handledning som gör studenterna redo för arbetslivet?

Verksamhetsförlagd utbildning är en viktig del av sjuksköterskeprogrammet. VFU sker i klinisk verksamhet och ska ge studenter möjlighet att tillämpa och integrera teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter. Dessutom bidrar VFU till att utveckla ett professionellt förhållningssätt och en yrkesidentitet. VFU skapar kontakt mellan studenter och arbetsgivare och ett bra bemötande av studenterna stärker verksamheter sitt arbetsgivarvarumärke.

Hur kan högskola och verksamheter tillsammans arbeta för god handledning som kräver lagom mycket resurser och gynnar både student och verksamhet? Om det vill vi träffa dig som är enhets- eller verksamhetschef, handledare, MAS eller på annat sätt berörd av frågan inom kommunal hälso- och sjukvård.

Välkommen att ta del av kunskaper och erfarenheter inom VFU och bidra till hur vi gemensamt kan utveckla arbetet!

Datum: Måndag 15 maj
Tid: 12.00-16.00 (vi bjuder på lunch och fika)
Plats: Högskolan i Gävle, rum 33:302 eller via Zoom

Det händer

  • Satsning och utveckling av VFU inom sjuksköterskeprogrammet, Marit Silén, utbildningsledare och Tina Nordström, bitr avdelningschef
  • Peer-learning- ett sätt för kvalitet och effektivitet i VFU och för att få studenter väl rustade för arbetslivet, Ylva Pålsson, klinisk universitetslektor
  • Dialog om gemensam utveckling av VFU och handledning
Ylva Pålsson i metodövningsrummet

Ylva Pålssons forskningsområde är sjuksköterskestudenters samt nyutexaminerade sjuksköterskors lärande och välmående under verksamhetsförlagd utbildning respektive första tid i arbetslivet. I sin forskning har Ylva tittat särskilt på genomförande av samt nytta och möjligheter med Peer-learning och kamratlärande.

Frågor kring VFU är än mer aktuella i och med beslutet av förändringen av utbildning till sjuksköterska. Läs mer om beslutet.

Anmälan

Anmälan senast den 10 maj. Fyll i formuläret nedan. För er som väljer att delta via Zoom så skickar vi ut en länk efter sista anmälningsdag.

Kontakt

För ytterligare information

Tina Nordström, bitr avdelningschef vårdvetenskap
e-post. tina.nordstrom@hig.se

Anna Jansson Åkerson, samverkansansvarig
e-post: anna.jansson@hig.se

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-03-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)