Gå till eugreenalliance
Sök

Kulturlunch i cafeterian

Välkommen till ett samtal med Totte Jonsson, författare till boken "Evigheten är en mycket lång tid". Samtalet leds av Leif Nahnfeldt, Högskolepräst.

Vad händer med vårt tidsperspektiv när vi inte längre är begränsade av kroppens åldrande, när allt är utbytbart och vår livstid kan utsträckas i det oändliga?

Totte Jonsson, författare och adjunkt på Högskolan i Gävle samtalar med Högskolepräst Leif Nahnfeldt utifrån Tottes bok ” Evigheten är en mycket lång tid”. Boken väcker ett radband av existentiella frågor i relation till de både fascinerande och kanske kusliga perspektiv som utvecklingen av artificiell intelligens och cybernetiken leder oss in i.

Välkomna till ett evighetssamtal på 30 minuter.

Datum: onsdag den 22 mars
Tid: 12.15-12.45
Plats: Högskolans café

Totte Jonsson

Torsten ”Totte” Jonsson är lärare på Högskolan i Gävle och undervisar om digitala visualisering-sverktyg för Samhällsplanerarprogrammet och Lantmätarprogrammen.

Fritiden ägnar han helst åt att skriva och främsta intresset för skrivandet i romanform rör sig kring spekulationer om vad framtiden och den tekniska och vetenskapliga utvecklingen kan föra med sig ur ett mänskligt perspektiv, gärna med existentiell anstrykning.

Han skriver också noveller och de kan handla om vad som helst som dyker upp, kanske något han hör på nyheterna eller ett tema kring någon novelltävling. Dessa kan man läsa på hans bloggsida totte.me

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-03-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)