Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarlunch med Patrik Sörqvist

Vi bjuder in till en forskarlunch på DoSpace. Den här gången är det Patrik Sörqvist, professor i miljöpsykologi som föreläser under temat: Mänskliga tankemönster i klimatförändringarnas tidevarv

Datum: 28 mars
Tid: 12.00-13.00
Plats: Dospace/Gävle Innovation Hub. Drottninggatan 18

Mänskliga tankemönster i klimatförändringarnas tidevarv

Partik Sörqvist forskar bland annat om hur vår inlärningsförmåga påverkas av den miljö vi befinner oss i.  Ordförande i Utbildnings- och forskningsnämnd

Patrik Sörqvist

Föredraget kommer att handla om hur och varför människor har svårt att förstå klimatförändringar, sin egen och andras miljöpåverkan, och hur systematiska tankemönster ibland vilseleder våra uppfattningar och vårt beteende.

Patrik Sörqvist är professor i miljöpsykologi och forskar bland annat om hur vår inlärningsförmåga påverkas av den miljö vi befinner oss i. 

Under våren så kommer Högskolan att arrangera lunchföreläsningar på DoSpace. Föreläsningarna är ca 45 minuter långa, inklusive tid för frågor. Vi bjuder på en lunchbaguette och smoothie. Det här är den andra föreläsningen i serien. Totalt blir det fem lunchföreläsningar under våren.

Anmälan

Att delta på seminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på en enklare lunch och för att kunna beräkna antalet så behöver vi din anmälan senast fredag den 24 mars kl.15.

Det är fullt möjligt att anmäla sig efter det, och att komma på föreläsningen, men vi kan inte garantera att det finns lunch.

Kontakt

Frågor och ytterligare information

Eva Wännström
E-post: eva.wannstrom@hig.se
Tel: 072-2517316

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-04-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)