Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarlunch i Alfta

I samarbete med Ovanåkers kommun arrangerar vi en forskarlunch som handlar om smart underhåll och energieffektivisering.

Ovanåkers kommun och Högskolan i Gävle samarbetar för att öka kontakterna mellan näringsliv och börjar med en lunch med de högaktuella ämnena smart underhåll och energieffektivisering.

Projekt inom underhåll och energi

Högskolans forskare Niclas Björsell och Patrik Thollander presenterar sina projekt och slutsatser från forskningen som skett i samarbete med SME-företag i regionen.

Därefter bjuder vi på lunch så att vi kan fortsätta samtala om möjligheter med att samarbeta med Högskolan inom forskning och utbildning. Vänligen observera att vi behöver din anmälan.

Datum: 19 april
Tid: 11.00-13.00
Plats: Gästistbacken, Alfta

Forskarna ni möter

Niclas Björsell är professor inom elektroteknik och vetenskaplig ledare för det strategiska forskningsområdet Intelligent industri. Projektet heter Intelligent digitaliserat underhåll (IDUN) och handlar om att industrins digitalisering skapar nya möjligheter för SME inom flera olika områden. Detta projekt avser att fokusera på möjligheterna till ett effektivare underhåll i befintlig produktion, nya tjänster för underhåll och underhållsplanering samt ett mervärde för produkter.

Patrik Thollander är en av världens mest citerade forskare inom Energisystem och är gästprofessor hos Högskolan i Gävle. Han berättar mer om Enerlean - energieffektivisierng i små och medelstora industriföretag och er en kort forskningsöversikt kring energieffektivisering och vad Högskolan kan bistå Gävleborgsföretagen med framöver. Forskningen har genomförts i samarbete med energinätverk i länet.

Anmäl dig så här

Vill du vara med sänder du en e-post till anna.nasman@hig.se senast 17 april. Vänligen observera att antalet platser är begränsat.

Logotyper för Ovanåkers kommun och Högskolan i Gävle
Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-04-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)