Gå till eugreenalliance
Sök

ASK Arenaträff: Ett hållbart arbetsliv inom socialtjänsten

Välkommen till ASK arenaträff om hållbart arbetsliv i socialtjänsten där professor Pia Tham föreläser om hur väl förberedda socionomer upplever sig för yrket. Efter föreläsningen blir det tid för erfarenhetsutbyte.

Välkommen till ASK arenaträff om hållbart arbetsliv inom socialtjänsten med fokus på hur nya socionomer upplever arbetsplatsen och stödet i början av yrkeslivet. Du bjuds på en föreläsning av Pia Tham om socionomers första tid i arbetslivet och hur de beskriver övergången från utbildning till yrkesliv. Du kommer också få insikter och erfarenheter från praktiker inom området och möjlighet att dela med dig av dina tankar och kunskaper.

Datum: Tisdag den 30 maj
Tid: 13.00-15.30
Plats: Högskolan i Gävle, Krusenstjernasalen eller digitalt via Zoom

Det händer

  • Hur beskriver socionomer övergången från utbildning till yrkesliv?
    Resultat av intervju- och enkätstudier om hur väl förberedda socionomer upplever sig vara för yrkeslivet och om introduktion till arbetet. Pia Tham, Högskolan i Gävle
  • Fika och mingel
  • Perspektiv från fält, utbildning och forskning i samtal (panel och gruppsamtal)
  • Hur tar vi nästa steg ihop?
Pia Tham, professor i socialt arbete.

Pia Tham är professor inom socialt arbete och hennes forskningsområde är socialsekreterares arbetsvillkor. Pia är intresserad av övergången från socionomutbildningen till yrkeslivet; kring hur väl förberedda nyexaminerade socionomer är för de krav som väntar dem i yrkeslivet, hur introduktionen till yrket sker och vilken betydelse detta har för den framtida yrkesidentiteten och karriären.

Anmälan

Arenaträffen är kostnadsfri, men vi behöver din anmälan senast den 26 maj. Anmäl dig i formuläret nedan. För er som planerar att delta digitalt skickas en länk ut efter sista anmälningsdag.

Logga för ASK

ASK, arenan för socialkunskapsutveckling är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle, Region Gävleborg och kommunerna i Gävleborgs län. ASK är en mötesplats där forskning och praktik möts i syfte att främja kompetensöverföring och samverkan.

Kontakt

Projektledare ASK

Bo Söderqvist
e-post: bo.soderqvist@hig.se
tel: 026-64 50 53

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-05-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)