Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarlunch med Anders Brandt

Välkommen på forskarlunch på Dospace med Anders Brandt, docent i geospatial informationsvetenskap som föreläser under temat: De tre aporna, strutsen och surikaten –
Hur kan osäkerhet i översvämningskartor bidra till ökad resiliens?

Datum: Tisdag den 30 maj
Tid: 12.00-13.00
Plats: Dospace/Gävle Innovation Hub. Drottninggatan 18

De tre aporna, strutsen och surikaten –
Hur kan osäkerhet i översvämningskartor bidra till ökad resiliens?

Ingen i Gävle har väl glömt bort det stora skyfallet för snart två år sedan? Dessutom översköljs vi just nu med nyheter om översvämningar i Torne Älv och nordöstra Italien. Förutom att de kan ses som symptom på den pågående klimatförändringen medför de också problem för redan existerande och framtida bebyggelse och infrastruktur.

I samhällsplanerarnas verktygslådor finns olika typer av översvämningskartor. Dessa är utan tvekan mycket värdefulla – men hur tillförlitliga är de egentligen? Kan de ge extra mervärden utöver den utritade vattengränsen? Om detta, och lite om översvämningsforskningen på Högskolan, ska detta föredrag handla om – sett utifrån en surikats perspektiv!

Anders Brandt är docent i geospatial informationsvetenskap

Under våren arrangerar Högskolan lunchföreläsningar på DoSpace. Föreläsningarna är ca 45 minuter långa, inklusive tid för frågor. Vi bjuder på en lunchbaguette och smoothie. Det här är den femte föreläsningen i serien.

Anmälan

Att delta på seminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på en enklare lunch och för att kunna beräkna antalet så behöver vi din anmälan senast fredag den 26 maj kl 12.00. Du anmäler dig i formuläret nedan.

Det är fullt möjligt att anmäla sig efter det, och att komma på föreläsningen, men vi kan inte garantera att det finns lunch.

Kontakt

Frågor och ytterligare information

Eva Wännström
E-post: eva.wannstrom@hig.se
Tel: 072-2517316

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-07-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)