Gå till eugreenalliance
Sök

ASK Arenaträff Hur förebygga att ungdomar dras in i kriminella nätverk?

Välkommen till en workshop där vi arbetar kring frågeställningen Hur kan vi samverka på nya sätt för att förebygga att ungdomar dras in i kriminella nätverk?

Vi bjuder in dig som arbetar med ungdomar som är i gränslandet att dras in i kriminella gäng för att samtala om hur vi kan utveckla samverkansformer som kan förebygga att ungdomar dras in i kriminella nätverk.

Datum: 5 oktober
Tid: 9.00-12.00
Plats: DoSpace, Drottninggatan 18, Gävle

Ett allvarligt och aktuellt samhällsproblem i dagens Sverige är att unga människor dras in i kriminella gäng som i värsta fall resulterar i dödlig utgång. Det är ett problem som inte enbart är ett storstadsproblem. Kriminella nätverk sprider ut sig i små- och medelstora städer runt om i landet, inklusive i Gävleborg. Det gängrelaterade våldet rör i första hand unga killar men berör även unga tjejer.

Det finns olika verksamheter som arbetar med detta komplexa problem. Sedan många år tillbaka har ”Urban Commons samverkansgrupp för socialt hållbar stadsutveckling”, med representanter från Högskolan i Gävle samt kommunala förebyggande enheter i Gävle och Sandviken, bidragit till ömsesidigt utbyte mellan forskning och praktik. Från gruppen initierades denna workshop, baserad på erfarenheter från både forskning och praktik som lyfter fram betydelsen av samverkan för ett framgångsrikt samhällsarbete.

Vi hoppas få möta dig som är engagerad i frågan som förtroendevald, tjänsteperson eller som annan nyckelperson inom kommuner, region, myndigheter och civilsamhället för att gemensamt hitta vägar till en hållbar samverkan.

Varmt välkommen!

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan senast den 20 september. Workshopen är fullbokad!

Kontakt

Bo Söderqvist

Projektledare ASK
E-post: bo.soderqvist@hig.se

Stefan Sjöberg

Docent i socialt arbete
E-post: stefan.sjoberg@hig.se

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-09-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)