Gå till eugreenalliance
Sök

Lunchföreläsning: Elektrifiering - el för alla, alla för el

Högskolan i Gävle och Bollnäs Cowork bjuder in till en lunchföreläsning där professor Ola Norrman Eriksson föreläser på temat; elektrifiering - el för alla, alla för el.

Datum: Tisdag 26 september
Tid: 12.00-13.00
Plats: Bollnäs Cowork, Långgatan 26, Bollnäs

Ola Norrman Eriksson

Elpris och elkris. Sedan avregleringen 1996 har vi blivit vana vid låga och stabila elpriser, något som förändrats den senaste tiden. Nu ser vi istället höga elpriser vintertid och negativa elpriser under sommaren. Vad beror det på?
Varför skiljer sig elpriserna åt över landet? Stämmer det som sägs att elanvändningen kommer att fördubblas inom 15-20 år, och är det ens möjligt? Är det då ens realistiskt att alla går över till elbil? Är det lönsamt att skaffa solceller? Vilka framtida energikällor ska vi satsa på för att säkra vår framtida elförsörjning?


På Forskarlunchen har du möjlighet att få veta mer om hur man som konsument ska kunna orientera sig i det nya läget på elmarknaden och diskutera några av frågorna
tillsammans med Ola Eriksson, professor i miljöteknik vid Högskolan i Gävle.

Anmälan

Föreläsningen är gratis, men anmälan behövs. För er som vill kombinera detta med en lunch så erbjuds en höstsoppa och gott bröd för 139,-. Maten betalas på plats.

Anmäl dig här

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-09-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)