Gå till eugreenalliance
Sök

Kulturlunch med Mikaela Willmer

Välkommen till en kulturlunch i Högskolans café som denna gång bjuder på ett boksamtal och ett boksläpp av Mikaela Willmers debutroman Kalhygge. Samtalet leds av högskolepräst Leif Nahnfeldt.

- När man har läst så mycket att man måste börja berätta

Välkommen till en Kulturlunch där vi får möta Mikaela Willmer, lektor i vårdvetenskap, i ett samtal om författardrömmar, inspiration, och skrivandets verklighet.

Den 5 oktober släpps Mikaela Willmers debutroman, Kalhygge. Det finns möjlighet att beställa boken under kulturlunchen.

Datum: Torsdag 5 oktober
Tid: 12.00-12.45
Plats: Högskolans café

Boksläpp: Kalhygge

Bokomslag Kalhygge

När Josefin flyttar med sin fru Anna från Stockholm upp till Annas hemtrakter i Gästrikland hoppas hon på en nystart i den lilla byn Ovansunda, men hon hinner inte ens packa upp flyttlådorna förrän hon hittar en lokal skogsägare brutalt mördad på sitt eget kalhygge.Har mordet kopplingar till de hett omstridda planerna på en vindkraftpark?

Inte heller det nya jobbet på Högskolan i Gävle går som hon tänkt sig, för på högskolan finns Claudia. Intelligent, karismatisk, och med en farlig attraktionskraft som Josefin får allt svårare att stå emot.

Josefin gräver allt djupare i det förflutna, men Ovansunda ruvar på mörka hemligheter. Ett trettio år gammalt försvinnande, bybor som verkar veta mer än de berättar, och en tilltagande känsla av att det finns de som gör vad som helst för att hon inte ska komma för nära sanningen.

Till slut är frågan inte längre om Josefin kan rädda sitt äktenskap, utan om hon kan rädda sitt eget liv.

Mikaela Willmer

Mikaela Willmer

Leif Nahnfeldt

Leif Nahnfeldt

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Johanna Esplund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-10-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)