Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarlunch med Caroline Nilsson

Välkommen på forskarlunch där Caroline Nilsson, doktorand i forskarskolan Future-Proof Cities föreläser kring temat: Vad är social hållbarhet? Vi bjuder på enklare lunch.

Under hösten så fortsätter Högskolan att arrangera lunchföreläsningar på DoSpace. Föreläsningarna är ca 45 minuter långa, inklusive tid för frågor. Vi bjuder på en lunchbaguette och smoothie.

Datum: 24 oktober
Tid: 12.00-13.00
Plats: Dospace/Gävle innovation hub. Drottninggatan 18

Vad är social hållbarhet?

Caroline Nilsson

Caroline Nilsson

Hållbarhet står högt upp på agendan när vi planerar för våra framtida samhällen. Hållbarhet förklaras ofta som tre delar: ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Det behöver finnas en balans mellan dessa tre för att hållbarhet ska främjas. Ekonomisk hållbarhet har alltid haft en given plats i debatten och ekologisk hållbarhet har givits en starkare position under tidens gång. Det som många frågar sig är varför social hållbarhet inte har adresserats i samma utsträckning som det andra två dimensionerna? Vad är ens social hållbarhet? Kan vi definiera det?

Caroline Nilsson, industridoktorand i miljövetenskap vid Högskolan i Gävle samt anställd på Fastighetsutvecklingsenheten, Gavlefastigheter AB, berättar om sin pågående forskning om social hållbarhet inom samhällsplaneringsprocessen.

Anmälan

Att delta på seminariet är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan. Anmäl dig i formuläret nedan. Vi bjuder på en enklare lunch.

Kontakt

Frågor och ytterligare information

Eva Wännström
E-post: eva.wannstrom@hig.se
Tel: 072-2517316

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-10-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)