Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarlunch med Karl Samuelsson

Välkommen på forskarlunch där Karl Samuelsson forskare i miljövetenskap föreläser kring temat: Stadsform för människans och planetens hälsa. Vi bjuder på enklare lunch.

Under hösten så fortsätter Högskolan att arrangera lunchföreläsningar på DoSpace. Föreläsningarna är ca 45 minuter långa, inklusive tid för frågor. Vi bjuder på en lunchbaguette och smoothie.

Datum: 14 november
Tid: 12.00-13.00
Plats: Dospace/Gävle innovation hub. Drottninggatan 18

Stadsform för människan och planetens hälsa

Karl Samuelsson

Forskningen kring hållbara och hälsosamma städer gör klart både att vi måste bygga tätt och att naturen måste få ta plats i städerna. Hur kan vi uppnå båda dessa mål samtidigt? I det här föredraget presenteras ett rumsligt perspektiv på den här utmaningen som utgår från begreppen skala och mångfald och hur de relaterar till hälsa och miljöpåverkan.

Karl Samuelsson är forskare inom miljövetenskap. Hans forskning är inriktad på hur stadslandskap hänger samman med människors subjektiva, mentala samt fysiologiska välbefinnande.

Anmälan

Att delta på forskarlunchen är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan. Anmäl dig i formuläret nedan. Vi bjuder på en enklare lunch.

Kontakt

Frågor och ytterligare information

Eva Karlberg
E-post: eva.karlberg@hig.se
Tel: 072-2517316

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-11-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)