Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarlunch med Lars Hillström

Välkommen på forskarlunch där Lars Hillström forskare i biologi föreläser kring temat: Vildsvinens starka utveckling i Sverige: hur gick det till och vilken ekologisk roll spelar de i det svenska skogslandskapet? Vi bjuder på enklare lunch.

Under hösten så fortsätter Högskolan att arrangera lunchföreläsningar på DoSpace. Föreläsningarna är ca 45 minuter långa, inklusive tid för frågor. Vi bjuder på en lunchbaguette och smoothie.

Datum: Tisdag den 5 december
Tid: 12.00-13.00
Plats: Dospace/Gävle innovation hub. Drottninggatan 18

Vildsvinens starka utveckling i Sverige: hur gick det till och vilken ekologisk roll spelar de i det svenska skogslandskapet?

Person som tar bild med en mobiltelefon.

Lars Hillström

Vildsvinspopulationen i Sverige har på bara några decennier ökat från i princip noll individer till en population på drygt 300.000 individer. Vi vet att vildsvinen kan ställa till stor skada för jordbrukare och de kan också sprida sjukdomar som den afrikanska svinpesten. Men kan de även spela en viktig roll genom sitt bökande i jorden i det svenska skogslandskapet?

Lars Hillström är forskare inom biologi. Han forskar för närvarande inom tre olika projekt som alla utgör samarbeten med andra forskare i Sverige och i andra länder, exempelvis Spanien och Mexico.

Anmälan

Att delta på forskarlunchen är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan. Anmäl dig i formuläret nedan. Vi bjuder på en enklare lunch.

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-11-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)