Gå till eugreenalliance
Sök

Kulturlunch: Mitt i Gävle mitt i världen

Välkommen till ett boksamtal mellan Cherstin Hansson och högskolepräst Leif Nahnfeldt utifrån boken ”De lyckligt döda”. Om hennes resa till Sarajevo efter kriget på Balkan.

I en barnryggsäck bär hon med sig ett antal ljusblåa kuvert med brev från de som kommit som flyktingar till Gävle till släktingarna som blev kvar i kriget. En berättelse om vad som händer med oss i utsatta situationer och om människors kraft till överlevnad trots allt. Cherstin berättar personligt och engagerat med en medvetenhet om att ingens liv är enkelt. Ett patos för allas möjligt att göra skillnad även om det innebär egen utsatthet.

Datum: Onsdag den 31 januari
Tid: 12.00-12.45
Plats: Café Prego, Högskolan i Gävle

Cherstin Hansson är född på Brynäs i Gävle. Via studier på folkhögskola, Uppsala universitet och socionomutbildning i Örebro, till arbete som kurator på sjukhus i Lima, Peru under 1970-talet. Därefter ansvarig för familjerådgivningsbyrå för latinamerikaner i Tyresö, med spanska som arbetsspråk. Från år 1985 ansvarig för uppbyggnaden av Gävle kommuns flyktingmottagning och Gävleborgs Flyktingtraumacentrum.
Sedan år 2010 t o m december 2023 har hon varit lärare på socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle.

Ett arrangemang av Högskolekyrkan

Cherstin Hansson

Cherstin Hansson

Leif Nahnfeldt

Leif Nahnfeldt

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2024-01-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)