Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarlunch med Annika Jägerbrand

Välkommen på forskarlunch där Annika Jägerbrand, lektor i biologi föreläser kring temat: Hållbar utomhusbelysning, miljöeffekter och framtidens belysning. Vi bjuder på enklare lunch.

Under våren så fortsätter Högskolan att arrangera lunchföreläsningar på DoSpace. Föreläsningarna är ca 45 minuter långa, inklusive tid för frågor. Vi bjuder på en lunchbaguette och smoothie.

Datum: Tisdag den 19 mars
Tid: 12.00-13.00
Plats: Dospace/Gävle Innovation hub, Drottninggatan 18

Hållbar utomhusbelysning: miljöeffekter och framtidens belysning

Annika Jägerbrand

Annika Jägerbrand

Människan har länge använt utomhusbelysning för att skapa trygghet och möjliggöra aktiviteter under mörka timmar. Dock har ny forskning lyft fram ljusföroreningarnas potentiellt stora ekologiska konsekvenser för känsliga arter och ekosystem vilket har fått internationell uppmärksamhet. De dramatiska effekterna av ljusföroreningar på arter och ekosystem aktualiserar viktiga frågor kring hållbar stadsutveckling och framtidens belysningsteknik, särskilt med tanke på Earth Hour-initiativet där ljuset släcks ned under en timma för att uppmärksamma behovet av energieffektivitet och miljömedvetenhet.

Denna föreläsning utforskar olika aspekter av ljusföroreningar samt möjliga åtgärder för att minimera deras negativa inverkan. Dessutom presenteras resultat från svenska forskningsprojekt och innovativa lösningar inom området.

Annika Jägerbrand är docent och universitetslektor i biologi på Högskolan i Gävle. Hon har mångårig erfarenhet av tvärvetenskaplig forskning av utomhusbelysning, och är också expert internationellt och i EU.

Anmälan

Att delta på forskarlunchen är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan. Anmäl dig i formuläret nedan. Vi bjuder på en enklare lunch.

Kontakt

Frågor och ytterligare information

Eva Karlberg
E-post: eva.karlberg@hig.se
Tel: 072-2517316

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2024-03-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)