Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolans intranät utsett till ”bästa förbättrare”

2020-01-30 

En stark uppryckning av intranätet har burit frukt. Under Web Service Award-dagen blev Högskolan i Gävle tilldelad pris då vårt intranät utsetts till ”bästa förbättrare”.

Zara Lindahl, central webbredaktör, och Veronica Liljeroth, webbmaster, fick ta emot ett diplom under WSA-dagen.

Zara Lindahl, central webbredaktör, och Veronica Liljeroth, webbmaster, fick ta emot ett diplom under WSA-dagen.

Priset bygger på Högskolans egna interna enkäter som gjorts tidigare. Då har Högskolans anställda fått svara på olika frågor om hur man upplevde det gamla intranätet respektive det nya intranätet.

– Det här inkluderar alla på hela Högskolan som har svarat på tidigare enkäter. Mätningar visar att vi har gjort en stor uppryckning och det tycker jag att vi ska vara glada för, säger Veronica Liljeroth, webbmaster på Högskolan.

Ständigt förbättringsarbete

Siffrorna i den senaste enkäten var betydligt bättre än i tidigare enkäter. Till exempel svarade 53 % i den senaste enkäten att designen på det nya intranätet är tilltalande, jämfört med en tidigare mätning där endast 14 % höll med om det.

Priset delades ut under Web Service Award-dagen på Nalen i Stockholm under onsdagen. Web Service Award (WSA) är ett svenskt företag som mäter styrkor och svagheter hos webbplatser och intranät och sedan ger ett index för att kunna jämföra mot liknande sajter.

En stor grupp har bidragit

Sedan det nya intranätet infördes för ett år sedan jobbar Högskolans webbgrupp hela tiden med uppföljningar och förbättringsarbete.

– Det är en stor grupp som har varit med och hjälpt till i det här arbetet och det tar inte slut. Utan alla workshops och enkäter vi har gjort hade vi aldrig fått det här resultatet, säger Veronica Liljeroth.

Text: Anna Sällberg

Kontakt

Veronica Liljeroth, webbmaster vid Högskolan i Gävle

Telefon: 026-64 86 34

E-post: veronica.liljeroth@hig.se

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-01-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)