Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

De anordnar mäklarbranschens största rekryteringsdag

2020-02-25 

I morgon fylls Högskolan i Gävle med nuvarande och blivande fastighetsmäklare från hela landet när studentföreningen Högskolemäklarna anordnar den stora arbetsmarknadsmässan Mäklardagen.

Högskolemäklarna.

Studentföreningen Högskolemäklarna arrangerar Mäklardagen. Bakre raden från vänster: Hanna Spejare, Carl Lekselius, Hanna Wiklund, Erika Eriksson, Julia Sjöblom, Ellen Lundstedt. Främre raden från vänster: Anna Sjögren (ordförande), Christopher Stein (vice ordförande). Foto: Anna Sällberg

Mässan är ett återkommande evenemang varje år då fastighetsmäklare, franchisetagare och rekryteringschefer från de största fastighetsmäklarföretagen i landet samlas på Högskolan i Gävle.

– Våra studenter är väldigt efterfrågade och enligt branschen rekryterar de helst studenter utbildade här. Vi utbildar alltså branschens mest attraktiva mäklare här på Högskolan i Gävle. Många av våra studenter får redan under sin studietid klart med anställning som de påbörjar efter sina studier, säger Anna Engvers, biträdande utbildningsledare för Högskolans fastighetsmäklarprogram.

"Ypperligt tillfälle att nätverka"

I programmet för dagen ingår bland annat speedrekrytering, inspirationsföreläsningar och tävlingar. Till kvällen bjuder Högskolemäklarna in till bankettmiddag på Gasklockorna i Gävle. Då delas också olika stipendier ut, till exempel för bästa studieprestation.

– För studenterna är syftet med den här branschdagen att få träffa många mäklare samt franchisetagare – och kanske till och med sin framtida arbetsgivare. Det är ett ypperligt och unikt tillfälle för studenter och mäklare att nätverka och komma i kontakt med varandra. Det ligger en enorm planering bakom Mäklardagen och därför är det så kul att se hur eftertraktad och uppmärksammad den blir. Tack vare mycket hjälp, stöttning och bidrag från Högskolan i Gävle kan vi göra denna dag möjlig! säger Anna Sjögren, ordförande för Högskolemäklarna.

Text: Anna Sällberg

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-02-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)