Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolans nya korridorvärdar: ”Vi är inga ordningsvakter”

2020-12-01 

Högskolans nya korridorvärdar ska vara ett stöd för de studenter som behöver det under de skärpta restriktionerna på grund av Coronapandemin.

Korridorvärdarna

Thea Moberg och Jonathan Rahmqvist är korridorvärdar på Högskolan i Gävle.

Jonathan Rahmqvist och Thea Moberg är två av korridorvärdarna, och från 09:30 till 13:30 tisdagar, onsdagar och torsdagar träffar du dem i Högskolans lokaler och korridorer.

”Vi är inga ordningsvakter”

- Vi är inga ordningsvakter, vi bjuder på handsprit och godis och uppmuntrar studenterna att fortsätta göra ett bra jobb och kämpa på under den här tiden, berättar Jonathan Rahmqvist.

Med att uppmana och påminna studenterna att fortsätta hålla avstånd och stanna hemma om de är sjuka, kommer också ett ansvar att inte störa dem under pluggandet. Studenterna ska inte känna sig iakttagna, det handlar istället om ömsesidighet.

- Får vi ögonkontakt kan vi stanna upp och berätta varför vi är på skolan. Vi märker att studenterna uppskattar oss och blir glada när vi visar vår tacksamhet över att de följer riktlinjerna, säger Jonathan Ramqvist.

Både Jonathan och Thea tycker att studenterna på skolan sköter sig och säger att de inte stött på några större klungor av studenter under de två veckor de varit värdar.

TEXT: Joel Åström

Publicerad av: Anders Munck Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-12-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)