Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolan och Sandbacka Science Park fördjupar samarbete

2021-04-06 

Högskolan i Gävle och Sandbacka Science Park har tecknat ett nytt samverkansavtal.

Det nya avtalet gäller till och med år 2025, och innebär ett fördjupat samarbete inom bland annat forskning och kompetensförsörjning med fokus på industrisektorn.

Högskolan i Gävle och Sandbacka Science Park har samverkat i många år och inom ett antal olika områden. Nu breddas och fördjupas samarbetet under en femårsperiod.

- Vi är väldigt glada att vi nu kan gå in i ett djupare samarbete med Sandbacka Science Park. Det här kommer att ge ett ökat utbyte med länets företag som gör vår forskning ännu mer relevant. Vi får också större möjligheter att nå ut med vår kunskap och bidra till lösningar för industrins utmaningar, säger Per Hilletofth, professor i industriell ekonomi vid Högskolan i Gävle.

"Högskolan viktig kunskapsmotor"

Malin Rogström, utvecklingschef Sandbacka Science Park:

- Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet med Högskolan i Gävle som ska ha fokus på nyttiggörande av forskning och kompetensförsörjning där framförallt industrins utmaningar är centrala för vår samverkan. Högskolan i Gävle är en viktig kunskapsmotor för vår arbetsmarknadsregion och vår roll är att få ut den kunskap som finns till företagen i form av forskning, utbildning, men också i kompetens som de kan använda eller anställa.

Samarbetet omfattar:

 • Forskning och utveckling
  Ny forskning och ny kunskap ska nå ut till företagen mer effektivt, vilket kan hjälpa dem att lösa ett problem eller att utveckla deras affärer, sätt att producera eller att ställa om verksamheten till mer hållbar och digital.
 • Nyttiggörande
  Gemensamma insatser för ökad spridning och nyttiggörande av forskningsbaserad kunskap genom exempelvis seminarier eller processer som tar idéer och forskningsresultat till implementering eller kommersialisering av nya varor och tjänster.
 • Kompetensförsörjning
  Gemensamt verka för att studenternas kompetenser möter industrins behov. Det rör till exempel utbildningarnas utformning, innehåll och möjligheter för examensarbeten, eller andra arbetslivskontakter för studenter, men även uppdragsutbildningar utifrån industrins behov.
 • Nätverkande
  Gemensamma insatser för att skapa dialog och samarbeten kring dagens och framtidens utmaningar och behov inom industrin. Utbyte kring nätverk och potentiella samarbetspartners för nya forskningsprojekt och samarbeten med Högskolans utbildningar.

Kontakt:

Per Hilletofth, professor i industriell ekonomi vid Högskolan i Gävle, 026-64 85 24
Malin Rogström, utvecklingschef Sandbacka Science Park, 026-24 17 30.

Läs mer om Sandbacka Science Park här.

Publicerad av: Anders Munck Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-04-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)