Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets 50 mest framgångsrika företag i Gästrikland utsedda

2021-05-10 

För tjugonde året i rad har Gästriklands mest framgångsrika företag utsetts.

Totalt 50 företag finns med på årets lista.

Framför

Årets 50 mest framgångsrika företag utsedda.

De 50 företagen utses dels via en genomgång av bolagens ekonomi men också med hjälp av intervjuer gjorda av studenter på Ekonomprogrammet vid Högskolan i Gävle. Via den här länken kan du se listan på de 50 företagen.

"Bidrar till studenternas förståelse"

Studenterna ska undersöka företagens ledarskap, organisation och arbetsmiljö. Det här är ett viktigt beslutsunderlag när företagen utses, och det ger dessutom studenterna erfarenhet kring hur företag drivs och organiseras.

- Det här är den första kontakten studenterna får med företag i sin ekonomutbildning. Vi är glada över att vi i 20 år har bidragit till att studenterna får möta företagare och ha samtal om viktiga saker som organisation och ledarskap, det bidrar på ett bra sätt till studenternas förståelse för både ämnet och företagande, säger Elena Ahmadi, lärare i kursen.

Diplomutdelning av kommuner

Normalt firas företagarna med middag och diplomutdelning på Gävle slott. Den pågående pandemin gör dock att företagen kontaktas av respektive kommun för utdelning av diplom.

-FramFör uppmärksammar framgångsrika företagare, säger Jan Fagerström näringslivsutvecklare i Sandviken som är en av de fyra kommuner som ingår i projektet. Det ger också möjligheter för studenter att uppleva företag i Gästrikland och det skapas möten mellan studenter och företagare. Det kan vara ett steg mot vidare samarbete och utveckling.

- Nu ser vi fram mot att besöka företagen för att dela ut diplomen och lyssna in deras tankar om företagande, säger Jan Fagerström.

Inom ramen för arbetet med Framför, som projektet kallas, har det samlats mycket material om framgångsrika företag i Gästrikland. Svaren används kontinuerligt i ett långsiktigt forskningsprojekt inom hälsofrämjande och effektivt ledarskap som kommer resultera i en avhandling.d

Kontakt

Anna Jansson Åkerson, samverkansansvarig
Tel: 026-64 87 90
E-post: anna.jansson@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-05-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)