Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kronprinsessparet gästar Högskolan

2021-09-20 

På onsdag 22 september besöker Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Högskolan i Gävle.

Kronprinsessparet kommer att få en introduktion till Högskolans forskning inom hälsofrämjande arbete och träffa studenter som får berätta hur de upplevt pandemin och dess konsekvenser.

Kronprinsessparet

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Högskolan i Gävle på onsdag. FOTO: Anna-Lena Ahlström, Kungl. Hovstaterna.

Besöket på Högskolan inleds vid lunchtid på onsdagen. Prorektor Lars Bengtsson tar emot och introducerar Högskolan och lärdomar och erfarenheter till följd av pandemin.

Studenter och forskare träffar kronprinsessparet

Representanter från forskningsområdet Hälsofrämjande arbete ska därefter berätta om forskningen kring flexibelt arbete, och vilka möjligheter och utmaningar distansarbete för med sig. Sedan följer ett pass med fokus på studenter och studenthälsa. En grupp studenter ska berätta hur de upplevt pandemin och dess konsekvenser och representanter från Högskolan redogör för hur de anställda arbetar med systematiskt arbetsmiljöarbete tillsammans med studentkåren.

En del i program för Gävleborg

Besöket på Högskolan är en del i ett program för Kronprinsessparet i Gävleborg 22 september. De ska även träffa landshövdingen Per Bill, och representanter för Region Gävleborg för att prata om länets arbete med barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet får också träffa patienten William Sjödin och vårdutvecklaren Måns Lööf som utvecklat en app tillsammans. På programmet finns också ett företagsbesök på Wetterlings yxfabrik i Storvik.

Syftet med Kungahusets besök i Gävleborg är att visa deltagande med drabbade av pandemin, men också att uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Publicerad av: Anders Munck Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-09-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)