Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Välkommen till Forskarfredag

2021-09-22 

På fredag kommer tusentals barn, ungdomar och vuxna att möta hundratals forskare runt om i Sverige när det har blivit dags för ForskarFredag. Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter över hela landet. Alla är välkomna, allt är gratis!

Den 24 september bjuder Högskolan i Gävle in till Forskarfredag där du har möjlighet att möta och lyssna på några av våra forskare digitalt. Forskarfredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival och bjuder på hundratals aktiviteter över hela landet och online. Över hela Sverige kommer forskning om framtidens stora frågor att diskuteras, testas, visas, vridas och vändas på skolor, universitet, högskolor, science center, museer och online.

Temat för årets ForskarFredag är “Hur ska vi leva och bo i framtiden” och Högskolan i Gävle arrangerar ett digitalt seminarium där du får möjlighet att möta några av de forskare som är knutna till våra fyra strategiska forskningsområden. Genom våra strategiska forskningsområden bidrar Högskolan till att möta många av de samhällsutmaningar som vårt samhälle står inför. Under ForskarFredag presenterar vi lite av den forskning som är knuten till tre av våra strategiska forskningsområden: Hållbar stadsutveckling, Intelligent industri och Hälsofrämjande arbete.

Varför blir det varmare? Vilka möjligheter finns det med digitaliseringen av samhället? Går det att förutse vilka områden som är extra utsatta för översvämningar? Hur fungerar balansen mellan arbete och fritid när fler jobbar hemma? Det och mycket mer får du möjlighet att diskutera med våra forskare på fredag, som i korta föreläsningar visar lite av den forskning som pågår på Högskolan just nu.

Alla är välkomna, allt är gratis och ingen föranmälan behövs!

ForskarFredag 2020:

  • Över 100 digitala aktiviteter i ForskarFredags program
  • 270 medverkande forskare och doktorander
  • 22 000 deltagare i alla åldrar från fler än 54% av Sveriges kommuner
  • 1 000 elever medverkade i massexperimentet Svinnkollen och bidrog till forskning om matsvinn med över 7 500 foton.
Logga för Forskarfredag
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-09-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)