Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Möt oss på Företagarforum

2022-05-02 

På torsdag startar Företagarforum i Sandviken som är den största affärsmötesplatsen i regionerna Dalarna-Gävleborg. Högskolan är självklart på plats med ett fullmatat program och vi hoppas att vi möter er där.

Den 5-7 maj arrangeras Företagarforum i Göransson Arena, Sandviken. Under tre dagar bjuds besökare både på ett intressant seminarieprogram, och en utställardel där regionala företag får en möjlighet att visa sin verksamhet.

Sedan 1997 har Företagarforum genomförts, och i år är det den tionde gången. Dagarna brukar locka ca 10 000 besökare och målgruppen är representanter från näringslivet, företagare, studenter och på lördagen har även allmänheten möjlighet att besöka mässan.

Högskolan finns självklart på plats under dagarna både som besökare, utställare och arrangör av ett antal programpunkter. Vi ser fram emot att få träffa alla besökare och presentera hur Högskolan stödjer det regionala näringslivet.
- Företagarforum är en regional mötesplats, och ett utmärkt tillfälle för högskolan att knyta kontakter med företag för framtida utveckling, säger Joakim Helmbrant, samverkansspecialist på Högskolan.

Utställningar

Våra studenter från Industridesignprogrammet finns på plats i monter C:16 för att visa upp sina projekt i materialdriven design. I en annan monter hittar du information om vår världsunika testmiljö Advanced Metals Living Lab. Våra forskare är världsledande på några områden avseende strömningsteknik och flödesberäkningar. Besök monter E:17 för att få mer information om vilka möjligheter som finns för nya och förbättrade egenskaper i metalliska material och komponenter, samt genom vår nya processteknik för energieffektiv klimatisering av växthus.

Seminarier

Både på torsdagen och fredagen deltar våra forskare i olika seminariepunkter. Direkt efter invigningen på torsdag hålls Högskolans första seminarium som handlar om hur våra forskarskolor fungerar och vilka fördelar det kan finnas för näringslivet. På eftermiddagen är sedan forskare från forskningsprojektet Systemanalys av vätgaslösningar involverade i två seminarier, dels en nätverksträff för Vätgas Sverige och dels ett energiseminarium som handlar om hur vi kan trygga energiförsörjningen till vår industri och vilken roll som vätgasen kan få i omställningen. Högskolan är också medarrangör till ett seminarium om prediktivt underhåll där professor Niclas Björsell medverkar. På fredagen är det dags för forskarna från forskningsprojektet RUSLIHUS att hålla två seminarier på temat: Industri för resurseffektiv livsmedelsproduktion.

Framgångsrika företag i Gästrikland (FramFör)

På torsdagens eftermiddag kommer vi också att uppmärksamma de femtio främsta företagen i Gästrikland. Dessa utses varje år i samverkansprojektet FramFör där studenter från Högskolans ekonomprogram gör en undersökning av företagen i samverkan med aktörer och kommuner som arbetar med att främja företagande.

Högskolans program Företagarforum

Utställare

Monter C:16 Industridesignprogrammet
Monter E:17 Advanced Metals Living Lab

Seminarier

 • Torsdag 5 maj
  12.15-13.00 Högskolans forskarskolor
  13.00-14.00 Vätgas Sverige – Nätverksträff
  14.00-14.45 Prediktivt underhåll i teori och praktik
  15:00-15:50 Tryggad energiförsörjning och resilienta samhällen
  17.00 Prisutdelning FramFör
  Mer information m prisutdelningen
 • Fredag 6 maj
  Industri för resurseffektiv livsmedelsproduktion.
  13.00-14.30 Hur kan regionens näringsliv utvecklas på området?
  15.00-16.30 Hur kan du som medborgare vara en del av utvecklingen?
  Mer information och anmälan till seminarierna
Logga Företagarforum
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2022-05-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)