Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolans beredskap kring covid-19

2022-08-22 

I våras återgick Högskolan i Gävle till normal verksamhet efter nästan två år med perioder av distansundervisning och restriktioner till följd av covid-19.

Även under hösten kommer program, kurser och examinationer att genomföras i den form de är planerade – men Högskolan har beredskap för om läget förändras och Folkhälsomyndigheten inför nya rekommendationer.

Covid-19

Folkhälsomyndigheten räknar med att fler insjuknar i luftvägsinfektioner, däribland covid-19, när många återgår till arbetsplatser, skolor och lärosäten efter sommaren. Precis som tidigare uppmanas därför de som känner sig sjuka med symptom som kan vara covid-19 att stanna hemma, och att vaccinera sig.

Campusutbildningar som planerat

Som det ser ut nu så kommer Folkhälsomyndigheten inte att införa några nya restriktioner under hösten. Det innebär att Högskolans campusutbildningar genomförs som planerat. Det finns dock en beredskap på Högskolan om situationen med covid-19 skulle förändras.

– Om vi får nya rekommendationer om att övergå till distans gör vi givetvis det så snart det bara går för de kursmoment som det fungerar på. Vissa delar av våra kurser kan vara svåra att genomföra på distans och då vidtar vi andra åtgärder- som exempelvis minskade grupper vid ett och samma tillfälle. Ett exempel på när det är svårt att arbeta via distans är när det behövs specifika redskap, utrustning eller lokaler för ett kursmoment, säger Maria Strand, chef för avdelningen för utbildningsstöd på Högskolan.

Munskydd kan hämtas ut

Högskolan följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utvecklingen med Covid-19.

– Högskolan har ett arbetsutskott som har hanterat frågorna under hela pandemin och som kan aktiveras ”på dagen” vid behov för att vi snabbt ska kunna anpassa oss efter nya rekommendationer, säger Maria Strand.

För den som önskar erbjuder Högskolan munskydd som kan hämtas ut i Studentcentrum. Handsprit finns tillgängligt exempelvis vid entréerna och på toaletterna.

Allmänna rekommendationer

  • vaccinera dig
  • stanna hemma om du har sjukdomssymtom
  • ovaccinerade ska fortsatt hålla avstånd och undvika trängsel inomhus

Mer information från Folkhälsomyndigheten inför hösten.

Kontakt

Frågor?

Anställda kan ställa frågor till Högskolans samordningsutskott via mejl covid19@hig.se

Studenter som har frågor vänder sig till sin lärare eller kursansvarig eller till studentsupport@hig.se

Publicerad av: Anders Munck Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2022-08-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)