Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolans forskning citerad i The New York Times

2022-09-12 

Högskolans forskning inom Hälsofrämjande arbete lyftes i en nyligen publicerad artikel i ansedda The New York Times och två dagar senare citeras Amir Rostami i en annan artikel om skjutningarna i Sverige.

NYT

FOTO: TT

I kolumnen ”The Immortal Awfulness of Open Plan Workspaces” som publicerades 8 september citerar journalisten David Books en studie av David Hallman, vetenskaplig ledare för forskningsområdet Hälsofrämjande arbete, och Helena Jahncke, forskare och tidigare medarbetare på Högskolan.

- Det är väldigt roligt att The New York Times lyfter Högskolans forskning. Det visar att forskningen är utmaningsdriven och relevant, och att den har stor samhällsnytta och är av allmänintresse inte bara i Sverige utan även internationellt, säger David Hallman.

Studien jämförde hur kontorspersonal presterade i öppet kontorslandskap jämfört med när de jobbade med eget kontor. The New York Times artikel lyfte det faktum att personalen presterade 14 procent bättre i kontoren jämfört med i det öppna kontorslandskapet.

- Man kunde tydligt se att prestationerna bland personalen minskade i takt med att ljudnivåerna ökade. Vi gjorde objektiva prestationsmätningar i kontorsarbetarnas gamla och nya kontor över tid, säger David Hallman.

I artikeln "Gun Violence Epidemic Looms Large Over a Swedish Election" som publicerades 10 september av journalisterna Isabella Kwai and Amela Mahovic, citeras Amir Rostami, docent i kriminologi och vetenskaplig ledare för ledare för forskningsområdet Hälsofrämjande arbete.

I artikeln som tar upp hur vapenvåldsepidemin påverkar det svenska valet blir Amir Rostami en motröst mot politikernas tendens att söka enkla lösningar.

- Att koppla det till migration ligger i intresset för dem som är intresserade av att skapa en mycket förenklad verklighet och skapa polarisering. Det blir ett väldigt snävt sätt att se på detta, säger Amir Rostami, kriminolog vid universitetet i Gävle.

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2022-10-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)