Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Regeringar och enskilda individer räcker inte för att nå en hållbar värld

2022-09-20 

I en unik bok lyfts företagens, den offentliga sektorns och civilsamhällets, betydelse för övergången till ett hållbart samhälle. - Stora ansträngningar har gjorts av individer och av regeringar, men vi behöver hjälp av organisationerna där människor faktiskt arbetar och verkar, säger Rodrigo Lozano, forskare vid Högskolan i Gävle.

Biblioteket i höstskrud

De flesta av oss lever i grupper, informella eller formella organisationer, och för första gången analyseras dessa organisationers ansträngningar för att bli mer hållbarhetsorienterade och hur de kan bidra till att göra samhällen mer hållbara genom systemtänkande.

Rodrigo Lozano

Rodrigo Lozano

­- Det har varit mycket ansträngningar från individer och från regeringar, men mellan individer och regeringar har vi organisationer, där människor faktiskt arbetar och verkar, och de är nödvändiga för att stödja individer att leva hållbart, säger Rodrigo Lozano.

Rodrigo Lozano har en lång erfarenhet från olika akademiska discipliner, han startade som kemiingenjör för att sedan arbeta med miljöledning och därefter ändrat ledarskap.

- Det krävs ett holistiskt synsätt och jag har skrivit boken för en bred publik, den skall kunna användas av företag, civilsamhället och av studenter, säger Rodrigo Lozano.


Text: Douglas Öhrbom
Foto Rodrigo Lozano: Anna Sällberg

Towards sustainable organisations

Rodrigo Lozano internationellt prisad forskare

Rodrigo är professor i organisatorisk hållbarhet vid Högskolan i Gävle. Specialredaktör för Frontiers in Organisations for Sustainability och gästprofessor vid Central University of Technology, Bloemfontein, Sydafrika. I över tjugo år har Rodrigo arbetat för hållbarhet i icke-statliga organisationer, universitet och företag.

Högskolans arbete för hållbara utbildningar vann 2018 förstapriset i USA.

Hösten 2022 belönades Rodrigo Lozanos och Maria Barreiro-Gens artikel: "Disrupting the brave new world: COVID-19 effects on organisations' sustainability efforts" med Emerald Awards förstapris för outstanding paper:


Springer Publishing

Forskarpresentation: Rodrigo Lozano

Kontakt

Rodrigo Lozano, professor i organisatorisk hållbarhet vid Högskolan i Gävle
Tel: 073-461 83 56
E-post: rodrigo.lozano@hig.se

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2022-10-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)