Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

HiG har högsta friskvårdsbidraget

2022-10-07 

En granskning av de svenska lärosätenas friskvårdsbidrag, som tidningen Universitetsläraren gjort, visar att Högskolan i Gävle avsätter mest i friskvårdsbidrag.

En person lyfter kettlebells på gymmet.

En anställd på HiG kan använda 4 000 kronor årligen på friskvårdsaktiviteter. Genom­snittet bland lärosätena är 2 717 kronor per år. Näst mest i bidrag till friskvård har Stockholms universitet och KTH som båda erbjuder 3 000 kronor årligen till sina anställda.

I botten på den här listan ligger Luleå tekniska universitet som inte har något frisk­vårds­bidrag alls. Istället erbjuder de möjlighet till två timmars friskvård i veckan på betald arbetstid.

Många lärosäten kombinerar friskvårdsbidraget med någon friskvårdstimme på betald arbets­tid i veckan. Det finns inte på HiG. Däremot finns fri tillgång till ett gym på campus, vilket också många andra lärosäten har.

Högskolan i Gävle ligger klart över genomsnittet även när det gäller utnyttjandet av friskvårdsbidraget med en nyttjandegrad på 61 procent av de anställda. I topp ligger Konstfack och Örebro universitet med 70 procent.

 

Publicerad av: Anna-Carin Skytt Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2022-10-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)