Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Mer än fullsatt när gängkriminalitet debatterades

2023-03-01 

Över hundra personer deltog i Högskolan i Gävles andra after work med forskare i Musikhusets Sjömanskyrkans restaurang i Gävle.

Det var inte helt oväntat att det skulle bli lapp på luckan när det skulle debatteras gängkriminalitet som den senaste tiden har kommit högt på dagordningen i Sverige. Medverkande från Högskolan i Gävle var Amir Rostami, forskare i kriminologi, Stefan Sjöberg, forskare i socialt arbete och Lottie Wahlin, forskare i socialt arbete. Måns Jennerhag, kommunpolis i Gävle, deltog också i panelen och samtalet leddes även denna gång av Henrik Harrysson.

"Vad är det som skapar gäng? Personen som söker sig till ett gäng söker säkerhet i en osäker miljö. Gänget ger trygghet i en otrygg miljö."

After work med forskare är ursprungligen ett koncept från Göteborgs universitet, där man har haft publika möten med forskare på kvällstid under flera år. Högskolan i Gävle testar nu den här formen för att få ut kunskap och forskning till allmänheten under trivsamma och avspända former.

”After work med forskare” är ett samarbete med ABF och Musikhuset Sjömanskyrkan i Gävle.

Nästa AW med forskare blir i slutet av mars och vad temat blir då är inte bestämt – så håll ögonen öppna för datum och ämne!


Text och video: Marie Hägg Zetterlund

Publicerad av: Marie Hägg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2023-03-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)