Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kulturluncher i Högskolans café i vår

2023-03-17 

På onsdag 22 mars är det dags för ett nytt arrangemang på Högskolan i Gävle. Då anordnar högskoleprästen och musikern Leif Nahnfeldt den första av en rad Kulturluncher i Café Prego.

- Det blir sex tillfällen under våren med samtal om kultur, men även uppträdanden och musik, säger han.

Leif

Leif Nahnfeldt. FOTO: Magnus Aronsson

Halvtimmeslånga spelningar eller samtal om kultur i Café Prego på Högskolan. Så kan man sammanfatta Leif Nahnfeldts koncept som ska förgylla ett antal onsdagsluncher på Campus under våren.

- Cafét har precis nyöppnat efter renovering, och nu finns en bra plats för en scen. Tanken är att folk ska kunna stanna till på lunchen och titta, säger Leif Nahnfeldt.

Leifs idé med Kulturluncherna växte fram ur ett annat koncept som hamnade i träda på grund av pandemin.

- Kulturluncherna är en omstöpning av något vi tänkte kalla ”Pub existens” med samtal om livsfrågor på kvällstid, där kulturpersonligheter skulle berätta om sin livsresa. Det finns många på Högskolan som skriver romaner och poesi och mycket att berätta och prata om.

"Evigheten är en mycket lång tid"

Nu blir platsen och tiden en annan, dessutom har Leif breddat innehållet lite. Kulturpersonligheter utan egentlig koppling till Högskolan kommer också att gästa Kulturluncherna. Under vårens luncher blir det allt ifrån samtal med lärare och personal på Högskolan om förhandlingsteknik, filosofi, samhällsfrågor och poesi till brasiliansk Bossa Nova.

Först ut bland gästerna är Totte Jonsson, författare och adjunkt på Högskolan i Gävle. På onsdag samtalar han och Leif Nahnfeldt utifrån Tottes bok ” Evigheten är en mycket lång tid”.

- Boken väcker existentiella frågor som är intressanta att prata om. Jag hoppas att många tar del av samtalet, som blir en testpilot. Programmet för våren är inte spikat än, säger Leif Nahnfeldt.

Datum: Onsdag den 22 mars
Tid: 12.15-12.45
Plats: Högskolans café

Läs mer om evenemanget här

Publicerad av: Anders Munck Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2023-03-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)