Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Ökat intresse för ingenjörsutbildningar

Högskolan arrangerar den andra av två informationskvällar om de olika ingenjörsutbildningarna. Intresset för att delta har ökat jämfört med föregående år. Det är särskilt personer i de yngre målgrupperna, det vill säga gymnasieelever, som vill ha mer information.
- Det här är fjärde året i rad vi arrangerar särskilda ingenjörskvällar och i år ser vi ett ökande intresse för de här utbildningarna. Det vittnar om att budskapet har nått ut om att Sverige och Gävleborgsregionen behöver fler ingenjörer, kommenterar Kjell Ekström, utbildningsledare för Högskolans ingenjörs- och teknikutbildningar.
  Under ingenjörskvällarna får deltagarna träffa lärare och studenter som presenterar utbildningarna. Dessutom finns företagsrepresentanter på plats som berättar om vad som kan vänta efter examen.
  Till den första ingenjörskvällen den 26 mars kom 30 personer. Till i kväll har nästan lika många anmält sig.
  - Totalt har ungefär dubbelt så många anmält sig till två ingenjörskvällar i år som till tre kvällar förra året.
  Högskolan i Gävle utbildar ingenjörer med olika inriktningar: bygg, data, elektronik, industriell ekonomi, geomatik/lantmäteriteknik, maskin samt energisystem. Sista ansökningsdag till höstens utbildningar är den 15 april.
 
 
  För mer information, kontakta: Kjell Ekström, utbildningsledare, 026-64 89 33
Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2009-04-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)