Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Radiocentrum Gävle får 1,5 miljoner från Region Gävleborg för samverkan

Radiocentrum Gävle, forsknings- och samverkanscentrum inom radioteknik vid Högskolan i Gävle, tilldelas 1,5 miljoner kronor från Region Gävleborg.
- Det här handlar mer om samverkan än forskning, säger Claes Beckman, föreståndare för Radiocentrum Gävle. Vårt mål med medlen från Region Gävleborg är att skapa en avancerad laboratoriemiljö som är tillgänglig för våra partner och som bidrar till regional tillväxt genom att människor flyttar hit och företag startar verksamhet i regionen.
  Radiocentrum Gävle har ett långsiktigt samarbete med Ericsson, Syntronic, Radarbolaget och andra regionala företag som är verksamma inom radioområdet. Den avancerade laboratoriemiljön ska användas till att koppla centrets forskning och samverkan med olika partnerföretag närmare till Högskolans grundutbildning inom elektronik, till exempel genom examens- och projektarbeten.
  -         På tre år fram till 2010 ska vi knyta 25 företag till Radiocentrum och samtidigt stödja att minst 10 företag inom radioområdet etableras i Gävleborgsregionen. Genom att samverka med gymnasieskolor ska vi öka antalet studenter på grundutbildningen för elektronikingenjörer. Att fler utbildar sig till elektronikingenjörer är en nyckelfråga för regionens radio- och telekomindustri, säger Claes Beckman.
  Radiocentrum Gävle är ett forsknings- och utbildningscentrum för samverkan inom radioteknik. Genom sina forsknings- och utbildningsverksamheter är centret ett stöd för industriell och entreprenöriell verksamhet inom radio i hela regionen och Teknikparken i Gävle.
 
  För mer information, kontakta: Claes Beckman, professor och föreståndare Radiocentrum Gävle, 026-64 88 20 eller 070-863 69 69
Publicerad av: Johan Sellin Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2009-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)