Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Edsbyverken inrättar stipendium

för studenter i design och träteknik

Edsbyverken, ledande tillverkare av kontorsmöbler, skapar tillsammans med Högskolan i Gävle ett nytt stipendium för studenter vid programmet i design och träteknik. Onsdagen den 20 maj offentliggörs den första stipendiaten av landshövding Barbro Holmberg.
Stipendiet är på 15 000 kronor och riktar sig till avgångsstudenter på programmet i design och träteknik. Studenterna bedöms utifrån sina examensarbeten, men i kriterierna ligger bland annat även bedömning av förmågan att använda materialet trä på ett nydanande och ekologiskt sätt. Till årets premiärutlysning av stipendiet inkom sju bidrag.  

Bakgrunden till stipendiet är samsynen kring att utveckla hur träfibern används som råvara. Stipendiet syftar till att förbättra förutsättningarna för träindustrin att tillgodogöra sig designkompetens, vilket kan leda till en högre förädlingsgrad av trä och träfibern som råvara. En högre förädlingsgrad, i kombination med innovativa sätt att jobba med trä, kan i förlängningen leda till utveckling och tillväxt.

- Högskolan i Gävle är unik med sin utbildning Design och träteknik när det gäller att kombinera designstudier med materialet trä. Eftersom utbildningen strävar efter utveckling inom träbranschen ser vi det som en bra möjlighet att uppmärksamma avgångsstudenterna med ett stipendium, kommenterar Josef Höbenreich, VD i Edsbyverken.

Stipendiet delas ut onsdagen den 20 maj, kl 13:30 vid en öppen ceremoni på Silvanum i Gävle. Stipendieceremonin sker tillsammans med avgångsstudenternas vernissage för årets examensutställning.

För mer information, kontakta: Josef Höbenreich, VD Edsbyverken, 0271-275 00
Anders Eriksson, lektor i industridesign, Högskolan i Gävle, 076-138 09 64
Håkan Attius, ordförande stipendiekommittén, Högskolan i Gävle, 070-663 77 15

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2009-05-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)