Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Masterexamensrätt i energisystem

Högskoleverket har i dag lämnat positivt besked på en ansökan från Högskolan i Gävle om examensrätt i energisystem. Det innebär att Högskolan i Gävle kan starta ett masterprogram i energisystem och själv examinera studenterna vid programmet.

Det nya masterprogrammet blir tvåårigt och beräknas kunna starta höstterminen 2010.
 
- Det är mycket glädjande att vi får examensrätt i energisystem. Ämnet är en naturlig del i den ena av Högskolans två forskningsprofiler, nämligen byggd miljö. Ett nytt masterprogram höjer också både kvaliteten och attraktiviteten i vårt utbildningsutbud, kommenterar rektor Maj-Britt Johansson.
 
Högskolan i Gävle hade även lämnat in en ansökan om examensrätt i arbetshälsovetenskap. På denna ansökan har dock Högskoleverket lämnat avslag. Skälet är framför allt brist på lärarresurser i ämnena samhällsvetenskap och arbetsorganisation, medan Högskoleverket bedömer att tillgången på lärare inom naturvetenskap, medicinsk vetenskap och miljöpsykologi är god.
 
- Vi ska noggrant analysera skälen till att vi har fått avslag. Nu samlar vi vår arbetsgrupp för att ta fram en ny och bättre ansökan om examensrätt i arbetshälsovetenskap, säger utbildningschef Svante Brunåker.

 
För mer information, kontakta:
Svante Brunåker, utbildningschef, 026-64 88 83 eller 070-655 88 83

Publicerad av: System Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2009-05-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)