Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


"Tänkande radions fader" huvudtalare vid konferensen RFMTC09

Vi är stolta över att kunna meddela att Dr. Joseph Mitola III, professor vid Stevens Institute of Technology, Hoboken, USA, också känd som den "tänkande radions fader", har tackat ja till vår inbjudan att medverka som huvudtalare vid RFMTC09.
Idén om den tänkande/kognitiva radion presenterades av Dr. Mitola och Dr. Gerald Q. Maguire år 1999. De ville se radion som en automatiskt omkonfigurerbar "svart låda" som letar efter tillgängliga frekvenser och själv justerar sina inställningar för att anpassa sig till radionätets belastning och användarnas behov.

När tanken först presenterades var den visionär och långt ifrån kommersiell. Idag är dock industrin inom trådlös kommunikation på väg att komma i kapp Dr. Mitolas visionära arbete och hans idéer är nu ledstjärna för en stor del av forskningen inom detta område.

RFMTC09 är den andra upplagan av evenemanget RFMTC (Radio Frequency Measurement Technology Conference), som är en konferens inom området Radiomätteknik. Den arrangeras vartannat år av Radiocentrum Gävle vid Högskolan i Gävle och kommer i år att hållas den 6-7 oktober i Gävle Konserthus.
Organisationskommittén för RFMTC09

För mer information, kontakta: Claes Beckman, professor och föreståndare Radiocentrum Gävle, 070-863 69 69, cbn@hig.se

Läs mer om RFMTC09

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2009-08-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)