Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Radiocentrum Gävle arrangerar internationella konferensen RFMTC09 i Gävle

Radiocentrum Gävle, forsknings- och samverkanscentrum inom radioteknik vid Högskolan i Gävle arrangerar, för andra gången Radio Frequence Measurement Technology Conference den 6-7 oktober.
Radio Frequency Measurement Technology Conference" är ett mötesforum för forskningen inom radiomätteknik och trådlös kommunikation. Konferensen arrangeras vartannat år och de två dagarna med seminarier och workshops möter i år ett växande intresse.  

- I år är mer än 120 deltagare anmälda. Ett skäl till det stora intresset är att vi har lyckats locka intressanta talare, bland annat Dr. Joseph Mitola III, professor vid Stevens Institute of Technology, Hoboken, USA, som också brukar kallas för "den tänkande radions fader". Men dessutom verkar det som om konferensen med sin unika blandning mellan akademi och industri fyller ett behov, kommenterar Claes Beckman, föreståndare vid Radiocentrum Gävle. 

Andra talare är Stefan Parvall, som inom Ericsson är den drivande kraften bakom den nya 4G-standarden LTE (Long Term Evolution) och som är nominerad till Stora Teknikpriset, samt Jan Boström från Post- och telestyrelsen som är expert på radiospektrum och drivande inom den framtida nya Europeiska regleringen (WAPECS — Wireless Access Policy for Electronic

Communications).  RFMTC09 äger rum i Gävle Konserthus. För mer information om RFMTC09, se www.hig.se.

För mer information, kontakta: Claes Beckman, professor i elektronik och föreståndare Radiocentrum Gävle, 070-863 69 69

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2009-10-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)