Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Rektor Maj-Britt Johansson besöker Söderhamn

Högskolans rektor Maj-Britt Johansson besöker i morgon Söderhamns kommun.
Med besöket i Söderhamn fortsätter Maj-Britt Johansson Högskolans långsiktiga strävan att fördjupa samarbetet med näringslivet i Gävleborg. Högskolan har en roll i att bidra till att stärka tillväxten i regionen. Samarbeten kan handla om till exempel forskningsprojekt, studentarbeten som projekt- eller examensarbeten eller företagsanpassade utbildningar.

- Högskolans samverkan med det omgivande samhället, näringsliv och offentlig sektor är utvecklande för båda parter. För Högskolans del stärker det både vår utbildning och vår forskning. I detta sammanhang är det viktigt för mig att träffa företrädare för kommun och näringsliv i Söderhamn, kommenterar rektor Maj-Britt Johansson.

  Högskolan har två professorer knutna till Söderhamn — Lars Bengtsson inom innovation och Lars-Torsten Eriksson inom entreprenörskap — som finansieras av Sparbanksstiftelsen.Skolorna i Söderhamn har kunnat utveckla sin verksamhet genom att deras lärare vid flera tillfällen via Högskolan har fått utbildning i entreprenörskap i skolan. Magoo, verksamt inom 3D-grafik och animering, har sedan länge ett nära samarbete med Högskolans utbildningsprogram Creative Computer Graphics och har även funnit nya medarbetare bland studenterna vid programmet.

Maj-Britt Johanssons besök i Söderhamn innehåller bland annat presentationer av teknikparken Faxepark och kommunens vindkraftprojekt.  Därefter följer besök på Centrum för Flexibelt Lärande (CFL) och Magoo.

För mer information, kontakta:
Maj-Britt Johansson, rektor, 070-656 41 26
Johan Ahlgren, kommunikationschef, 070-645 85 60

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2009-10-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)