Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle har examinerat sina första studenter på masternivå

Högskolan i Gävle har examinerat sina första studenter på högsta nivå. Det är inom huvudområdet elektronik som studenterna Minjie Ma och Kai Deng har erhållit teknologie masterexamen.

Minjie Ma och Kai Deng antogs höstterminen 2007 till masterprogrammet i elektronik. De har nu slutfört sina studier med det avslutande examensarbetet (Master Thesis) med titeln "The Study and Implementation of Meander-Line Antenna for an Integrated Tranceiver Design". Examinator har varit professor Claes Beckman.

- Det här är något vi har gått och väntat på ska hända, säger Magnus Isaksson, avdelningschef för elektronik, matematik och naturvetenskap.
- Vi vet att programmet är, och ska vara, svårt på den här nivån, men vi har hela tiden trott på studenternas förmåga att lyckas. När två studenter nu har brutit isen, kommer sannolikt fler inom en snar framtid.

Professor Edvard Nordlander, utbildningsledare för programmet, ser nu effekten av ansträngningarna att skapa ett internationellt högtstående masterprogram som rekryterar studenter globalt.

- En förutsättning är goda laborationsresurser, vilket finns på högskolan, framför allt tack vare donationer från Ericsson i Gävle. Nu hoppas vi att de två nyutexaminerade masterstudenterna kan göra karriär inom internationell forskarutbildning eller industri.

Även Bengt Eriksson, chef för Akademin för teknik och miljö, är nöjd:

- Det är mycket glädjande och vi ska särskilt ge en eloge till de lärare som genomfört undervisningen.

Masterexamen är i Sverige och övriga Europa den högsta utbildningsnivån som inte klassificeras som forskarutbildning. Som första område vid Högskolan i Gävle fick huvudområdet elektronik rätten att utfärda masterexamen av Högskoleverket 2007. Sedan 2009 har högskolan även rätt att utfärda masterexamen inom området energisystem. Ett masterprogram inom energisystem startar till hösten 2010.

För mer information, v v kontakta:
Magnus Isaksson, avdelningschef för elektronik, matematik och naturvetenskap, 026-64 82 49 eller 070-360 82 49

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2010-04-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)