Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Designstudenter och trädgårdsmästare visar sina arbeten på Wij i sommar

Lördagen den 19 juni är det vernissage på utställningen Vi och Wij i Trädgårdsmästarprogrammets växthus på Wij Trädgårdar i Ockelbo.
Utställningen är ett resultat av ett samarbete mellan studenter på Design och träteknik och på Trädgårdsmästarprogrammet. Det är resultaten av tre olika projekt som visas och utställningen kommer vara öppen för besökare hela sommaren.

Studenterna i åk 2 på Design och träteknik har i kursen Möbler och produkter av trä haft uppgiften att formge en bänk med ryggstöd och sittplats för två. De fick själva välja den tänkta miljön för bänken men de givna materialen var trä och betong. Fokus i processen låg på ergonomi, konstruktion och form. och studenterna byggde sedan prototyper i skala 1:1.
 
I samarbete med Ockelbo-företagen Forma Plast AB och Wij Trädgårdar har Design och träteknikstudenterna i åk 3 formgett planteringskärl och krukor i plast. Arbetsprocessen och idéerna konkretiserades i och med att produkterna tillverkades i fullskala hos Forma Plast. I dessa har studenter från Trädgårdsmästarprogrammet planerat och planterat växter för utställningen.

De blivande trädgårdsmästarna har under terminen projekterat för egna visningsträdgårdar och årets tema handlade om kärlek. De har själva skissat, planerat och drivit upp de växter som de nu har arrangerat i sina trädgårdar. I utställningslokalen finns beskrivningar och kartor till var i Ockelbo besökare hittar trädgårdarna.

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2010-06-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)