Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolans webbplats på första plats i tillgänglighetstest

Webbplatsen för Högskolan i Gävle kommer på första plats i kategorin för forskning, högskolor och universitet när validerat.se mäter tillgänglighet på webben. I mätningarna för juni noterades för första gången 99 procent rätt i testerna för hig.se.
Validerat.se mäter regelbundet tillgängligheten för statliga, regionala och kommunala verksamheters webbplatser. Sedan årsskiftet har webbplatsen för Högskolan i Gävle legat högt inom sin kategori med minst 90 procent rätt. I junimätningen har resultatet förbättrats ytterligare.

 
-    Vi arbetar kontinuerligt med att hålla en hög tillgänglighet på webben. Resultatet visar att förutsättningarna är mycket goda för att vår webbplats har hög tillgänglighet. Det är vår utmaning att nå upp till att vara 100 procent tillgängliga, säger Veronica Liljeroth, webbmaster.

 
Tillgängligheten på en webbplats kan variera från tid till annan. Den kan gå både upp och ned med få dagars mellanrum.

 
-    En webbplats förändras hela tiden. Därför är det viktigt att regelbundet göra egna kontroller för att kunna upprätthålla en hög tillgänglighet.

 
I kategorin för högskolor och universitet hamnar även högskolorna i Halmstad, Jönköping och Skövde på samma nivå som Högskolan i Gävle.

 
För mer information, v v kontakta: Veronica Liljeroth, webbmaster, 026-64 86 34

Publicerad av: Johan Sellin Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2010-06-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)