Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle håller framtidsseminarium i Almedalen

Högskolan i Gävle är tillsammans med sju andra högskolor i dag värd för ett seminarium i Almedalen om högskolornas framtid.
De nya högskolorna, som bildades i samband med högskolereformen 1977, har haft en avgörande betydelse för de senaste decenniernas utveckling av högre utbildning och har i högsta grad bidragit till breddad rekrytering och minskad social snedrekrytering. Men vilken roll ska högskolorna spela i framtiden? Står breddad rekrytering och livslångt lärande i motsats till spetsforskning?

Bland annat de här frågorna diskuteras under seminariet som har titeln "Högskolans vägval: närhet, bredd, excellens och profilering — en omöjlig kombination?".
Under seminariet presenteras också en helt färsk undersökning som genomförts bland politiker och företagare på de åtta högskolornas huvudorter.

I panelen medverkar Agneta Stark, tidigare rektor Högskolan Dalarna, Håkan Sörman, vd Sveriges kommuner och landsting, Madelene Sandström, vd KK-stiftelsen, Stephan Müchler, vd Sydsvenska industri- och handelskammaren, Marcus Petersson, Gotlands studentkår Rindi.  Statssekreterare Peter Honeth samt riksdagsledamoten och ledamoten i utbildningsutskottet Mikael Damberg (s) lämnar en politisk kommentar. Moderator är Johannes Hylander från Westander PR.

 
Seminariet arrangeras av Högskolan på Gotland, Högskolan i Gävle, Högskolan i Halmstad, Högskolan i Kristianstad, Högskolan i Skövde, Högskolan Dalarna, Södertörns Högskola samt Högskolan Väst.

Rapport högskolorna Pdf, 388 kB.

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2010-07-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)