Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Internationellt forskningsinstitut grundat i Durango, Mexiko

Björn Hammar, universitetslektor i statsvetenskap vid högskolan i Gävle, har deltagit i grundandet av det internationella forskningsinstitutet Centro Internacional de Estudios de Gobierno y Teoría Política, med huvudsäte i Durango, Mexiko. Han är också invald som ledamot i den permanenta styrelsen för detsamma.
Institutet kommer att ägna sig åt forskning och utbildning (master samt forskarutbildning) i statsvetenskap, med särskilt tonvikt vid politisk teori och styrning. Målet är att skapa en internationell excellent vetenskaplig miljö, med rekrytering av framstående forskare, lärare och studenter från olika delar av världen. I institutets styrelse finns det akademisk representation från bl.a. Colombia, Italien, Mexiko, Spanien, Sverige, USA och Venezuela.

— Detta är en mycket intressant möjlighet att från grunden bygga upp en framstående internationell forsknings- och utbildningsmiljö. Betraktat ur ett svenskt perspektiv är möjligheten närmast unik, då den har potential att skapa substantiella vetenskapliga band till delar av världen som i många stycken är vita fläckar på den svenska akademiska kartan, säger Björn Hammar.

 
För ytterligare information, v v kontakta:
Björn Hammar universitetslektor i statsvetenskap vid Högskolan i Gävle
Tel: 026 - 64 88 52
E-post. bjorn.hammar@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2010-11-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)