Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Alderholmens Mekaniska AB vann Ergopriset 2011

Magnus Eklöf, ägare och VD för Alderholmens Mekaniska AB, utsågs till årets vinnare av Ergopriset.

Högskolan i Gävles rektor Maj-Britt Johansson och professor Svend Erik Mathiassen överlämnade lördagen den 9 april priset i form av en glasskulptur från Steijners Studioglashytta vid Högbo bruk.

Juryns motivering lyder: "Ergopriset 2011 går till ett företag där medbestämmande fungerar i praktiken. Förändringar fixar man på egen hand och på egna initiativ, och ordning och reda är ledorden när man skapar effektiva arbeten som både ger god ergonomi för personalen och framgång hos kunderna."

Ergopriset


Ergopriset består av två delar varav den ena är ett pris till ett företag som har satsat på en bra arbetsmiljö och därigenom ökat företagets lönsamhet. Många företagare satsar på arbetsmiljö men ser inte direkt kopplingen till lönsamhet.

Den andra delen i Ergopriset handlar om forskning. Forskare vid Högskolan i Gävle studerar bland annat vilka metoder företag använder i sitt arbetsmiljöarbete och vad som påverkar hur de prioriterar arbetsmiljöarbetet.

Ergopriset delades ut första gången 2009. Alla företag i Gävleborgs län, oavsett bransch eller storlek, kan nomineras till priset. Och vem som helst, privatperson, företag eller organisation, kan nominera.

 
För mer information, kontakta:
Joakim Helmbrant, Kontakttorget Högskolan i Gävle
Telefon: 070-377 89 05
E-post: joakim.helmbrant@hig.se

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2011-04-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)