Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle bryter ny mark och utbildar sjuksköterskor i Norrtälje

I januari startar Högskolan i Gävle sjuksköterskeutbildning i Norrtälje på initiativ av Norrtälje kommun.

- Det är glädjande att vi på det här sättet kan bryta ny mark och bedriva samverkan över regiongränserna, kommenterar Nader Ahmadi, chef för Akademin för hälsa och arbetsliv vid Högskolan.

.Vid Campus Roslagen kommer 18 sjuksköterskor att utbildas. Det är i första hand det lokala behovet av nyutbildade sjuksköterskor i Norrtälje som ska tillfredsställas. Sannolikt är studenter från närliggande kommuner i både Uppsala och Stockholms län — bland annat Östhammar, Tierp, Vallentuna och Täby — också intresserade av en utbildning som finns på nära avstånd och som inte kräver resa till någon större utbildningsort.
 
Behovet av en sjuksköterskeutbildning i den norra delen av Stockholms län är stort. Pensionsavgångarna är många de närmaste åren samtidigt som det finns ett utbrett intresse att utvecklas vidare bland vårdbiträden och undersköterskor.
 
Utbildningen är både teoretisk och klinisk. Det ingår så kallad verksamhetsförlagd utbildning där alla praktikplatser finns inom Norrtälje kommun (dvs. medicinsk och kirurgisk vård samt psykiatri, primärvård, äldrevård och akutsjukvård).
 
Programmet omfattar 180 högskolepoäng. Sista ansökningsdatum är den 15 oktober.

Norrtälje har varit utan sjuksköterskeutbildning sedan distansutbildningen via Karolinska Institutet lades ned. Högskolan i Gävle ger även handledarutbildning för högskoleutbildade sjuksköterskor vid Campus Roslagen.

För mer information, v v kontakta:
Nader Ahmadi, chef Akademin för hälsa och arbetsliv, 026-6481 97 eller 070-428 39 65
Gunilla Mårtensson, utbildningsledare sjuksköterskeprogr., 026-64 82 94 eller 073-460 65 37

Publicerad av: Anna Hellqvist Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-05-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)