Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


De första internationella socionomerna har tagit examen

Det internationella socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle är det enda i sitt slag i Norden. De första studenterna påbörjade sin utbildning hösten 2008 och har nu examinerats.  
Centralt i socionomprogrammet med internationell inriktning är internationellt socialt arbete. Undervisningen bedrivs uteslutande på engelska.

Studenterna som utgör den första kullen kommer från Kina, Ryssland, Indien och Sverige.

- Studenterna representerar en mångfald av olika bakgrunder och erfarenheter. Under tre och ett halvt år tillsammans har de svetsats samman under hårt och målmedvetet arbete. I många fall har de knutit kontakter med varandra som säkert kommer att vara resten av livet, säger Stefan Sjöberg, utbildningsledare.

De totalt 30 studenterna firades i torsdags i samband med en högtidsceremoni på Soldathemmet i Gävle, med högtidstal och musik.

Merparten av studenterna från Kina och Ryssland återvänder till sina hemländer för att där använda sin kompetens inom det sociala arbetet. Några har även arbete i Sverige och vill gärna arbeta här om uppehållstillstånd kan förlängas.

De flesta av de svenska studenterna inriktar sig på socialt arbete i hemlandet, men det finns även de som kommer att arbeta utomlands.

För ytterligare information, v v kontakta:
Stefan Sjöberg, utbildningsledare, Akademin för hälsa och arbetsliv, 026-64 81 90 eller 073-460 47 77

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-01-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)