Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


UniLink - länken mellan högskolan och omgivande samhälle

UniLink
UniLink är ett nätverk av svenska universitet och högskolor med syfte att utveckla och förnya samverkan mellan högskolan och omgivande samhälle.
UniLink (Universitet, högskolor och näringsliv i samverkan) är en växande förening som idag har 13 universitet och högskolor som medlemmar.  

Från att ha varit inriktad på teknikmäkling har föreningen utvecklats till att alltmer bli en träffpunkt för personliga möten mellan anställda i stödfunktioner för omvärldssamverkan.

Detta sker genom att högskolorna bildar nätverk inriktade på erfarenhetsutbyte, kompetensutveckling, internationellt samarbete och gemensamma utvecklingsprojekt.

Föreningen ser även som sin uppgift att informera om samhällsnyttan av universitetens och högskolornas samverkan med näringslivet och samhället i övrigt.

Högskolan i Gävle står nu som värd för UniLinks nationella arenaträff 22-23 mars. Temat är innovation och entreprenörskap i ett brett perspektiv.

- Samverkan med det omgivande samhället prioriteras högt inom högskolevärlden, och hela Sverige kommer att vara representerat vid denna arenaträfff säger Joakim Helmbrant, samordnare vid Kontakttorget

Datum: 22-23 mars
Plats: Winn Konferens Gävle

För mer information:
Joakim Helmbrant, samordnare Kontakttorget
Telefon: 026-64 89 05,  070-377 89 05
E-post: joakim.helmbrant@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-03-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)