Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle i topp vid Naturvårdsverkets granskning av myndigheters miljöarbete

Högskolan i Gävle hamnar i topp vid Naturvårdsverkets ranking av 191 myndigheters miljöarbete. Högskolan i Gävle som utvecklat sitt miljöledningssystem får 15 poäng av 15 möjliga.
— Det är mycket glädjande för oss att ligga i topp i Naturvårdverkets ranking när det gäller myndigheters miljöarbete och helt i linje med vår vision om att Högskolan i Gävle ska ha en ledande position inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan säger rektor Maj-Britt Johansson

Högskolan i Gävle är en av totalt elva myndigheter som får högsta poäng i Naturvårdsverkets ranking över myndigheters miljöledningsarbete.

För att nå högsta poäng måste myndigheten vara miljöcertifierad och årligen genomföra revisioner av miljöarbetet, ställa miljökrav vid upphandlingar samt regelbundet följa upp den faktiska miljöpåverkan från tjänsteresor och energianvändning.

Högskolan i Gävle är en av tjugo myndigheter som är miljöcertifierade, det representerar 10 procent av myndigheterna.  

Uppföljningen visar också att de myndigheter som liksom Högskolan i Gävle är miljöcertifierade har högre kvalitet på sina redovisade uppgifter och därmed bättre möjlighet till systematiskt miljöledningsarbete.

Naturvårdsverket ser gärna statliga myndigheter som föredömen i arbetet med att minska miljöpåverkan.

Länk till rapporten:

För ytterligare information, v v kontakta:
Maj-Britt Johansson, rektor, 026-64 85 10 eller 070-656 41 26

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-04-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)